Cupping Massage Therapie – Chinees Ontgiften

cupping-massage-therapie-hijama-132.nl

Ontdek Cupping, een natuurlijke oud-Chinese ontgifting

Cupping (van Engels: cupping therapy) of koppen zetten is een onbewezen alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt door er verhitte glazen of metalen bollen op te zetten.

De lucht in deze glazen koelt dan af waardoor er een onderdruk ontstaat. Er kan ook gewerkt worden met een pompje om de onderdruk in de glazen te creëren.

Bij de natte variant, wet cupping (ook wel ‘natte of bloedige koppen’, hijama oftewel “zuigen” in het Arabisch), worden er met een naald prikjes of met een scalpel sneetjes (scarificaties) gemaakt in de huid, zodat er bloed naar buiten vloeit.

Na de behandeling zijn grote ronde paarse of rode plekken zichtbaar op de plek waar de kopjes hebben gestaanCupping Hijama

De alternatieve geneeswijze vindt zijn oorsprong in een oude behandeling met zogenaamde laatkoppen, waarbij men metalen halve bollen verwarmde en op de huid plaatste waarna deze zich vastzogen.

Er wordt beweerd dat de praktijk is ontstaan rond 3000 v.Chr. in Oost-Azië. De islamitische profeet Mohammed zou het hebben aanbevolen in islamitische geschriften.

In traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, plastic of bamboe, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen.

Men dacht daardoor slechte lichaamsstoffen te kunnen uitdrijven. Het is daarmee een vorm van aderlaten.[Ook in middeleeuws Nederland was koppen zetten een gangbare praktijk, onder andere in badhuizen.

Er zijn tegenwoordig uiteenlopende claims over “allerlei kwalen” waar cupping goed voor zou zijn, waaronder anemie, artrose, depressies, gynaecologische klachten zoals onvruchtbaarheid, impotentie, maag- en darmklachten, migraine en hoesten.

Voorts zou het de bloedsomloop stimuleren, “toxinen” uit de huid halen en helpen bijkomen na lichamelijke oefeningen; bij wet cupping zou bovendien “slecht bloed” uit het lichaam worden gezogen.

Sommige therapeuten beweren zelfs dat het zou helpen tegen kanker. Voor geen enkele van deze aandoeningen of klachten heeft cupping echter een bewezen werking.

De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekendstaat als ‘stagnatie’ te verlichten.

Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen.

Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen.

Cupping Massage Therapie

Door een cupping massage toe te passen zullen gifstoffen worden afgevoerd, vergelijkbaar met het gewone detoxen.

Lees meer over detoxen (ontgiften van je lichaam)Cupping Massage

De doorbloeding wordt gestimuleerd doordat de cups het bloed als het ware omhoog zuigen.

In China gebruikte men de oude methode (wordt nog steeds gebruikt) door in de halve glazen bol of aardewerk cups, kortstondig een vlam te houden en de cup op de huid te plaatsen, door het tekort aan zuurstof in de bol ontstaat er een vacuüm en wordt de huid omhoog gezogen.

Tegenwoordig bestaan er cups (behalve glazen cups, ook plastic cups) waarbij je via een pomp de cups vacuüm trekt, maar ook de bekende cups met een pompje aan de cup zelf bevestigd.

 

Zelf Cupping Therapie leren of toepassen?
Lees hier meer!

Over de Auteur Bekijk alle posts

admin

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *