Passen cryptocurrencies in een beleggingsportefeuille? | Boven de Markt #49


Veilig beginnen met beleggen met weinig geld?

Begin met beleggen met bux!

Bux is een betrouwbare Nederlandse Beleggingsapp.

Handelen via Bux, een ‘casual trading app’, is overzichtelijk gehouden en kan in eerste instantie met nepgeld, funBux.

Binnen een paar minuten stap je in één van de aandelen die bux aanbiedt – A-merken als Amazon, Apple en Adidas, naast KLM, KPN en andere AEX-fondsen – maar ook in olie, goud en een paar valuta kan worden belegd.

Zodra je de smaak te pakken hebt, open je een rekening bij Bux en handel je vanaf 35 cent per transactie, volgens bux de laagste transactiekosten in Nederland.

Begin nu met beleggen via Bux >


Hoe winst te maken met beleggen:
Leer de winstgevende strategie van een ervaren belegger

Harm van Wijk

Harm van Wijk is de oprichter en hoofd-beleggingsexpert van Beleggen.com.

Hij heeft de afgelopen 32 jaar niks anders gedaan dan particulieren ondersteunen met beleggen in aandelen en opties.

Als grensverleggende beleggingsexpert is hij bekend van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en optredens bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2, RTL Business Class, Beleggersfair en ga zo maar door…

Ook is hij in de afgelopen jaren adviseur geweest voor SNS Bank, Binck Bank, ING, Citibank, Lynx, De Financiële Telegraaf en ABN Amro Turbo’s.

Het resultaat hiervan was dat duizenden (beginnende) particuliere beleggers uit Nederland en België naar hem toekwamen voor advies en hem letterlijk alles vertelden over hun verlangens, wensen, uitdagingen en valkuilen.

En nu leert hij particuliere beleggers hoe ze dit kunnen gebruiken om succesvol te beleggen voor hun pensioen, hypotheek en (klein) kinderen via deze gratis training.

==>>Schrijf je nu in voor de gratis training Succesvol beleggen

harm-van-wijk-training-beleggen

Volg de gratis beleggers training door Harm van Wijk

Wat leer je?

3 stappen om te beleggen als beginner met een mooi rendement en te voorkomen dat u dure beginnersfouten maakt

​De #1 beleggingsstrategie voor 2020 om succesvol te investeren voor uw pensioen, hypotheek, (klein) kinderen en andere doelen.

Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer…

​Ook is er een Q&A waarin hij je persoonlijke vragen beantwoord

Bekijk de training >

 


 
Cryptocurrencies zijn steeds nadrukkelijker in het nieuws en roepen vragen op onder beleggers: passen cryptocurrencies in een beleggingsportfeuille? Wij denken vooralsnog van niet. Er zitten nog flink wat haken en ogen aan om echt van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor beleggers. Waarom? Dat leg ik uit. Allereerst kan ik niet genoeg benadrukken dat het erg belangrijk is om onderscheid te maken tussen de technologie (blockchain), cryptocurrencies en Bitcoin. Deze zaken worden in discussies gemakkelijk door elkaar gehaald. Zo gelden de voor- of nadelen van de één, niet automatisch voor de ander. Hier goed onderscheid in maken is essentieel, zeker bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Bij het samenstellen van een beleggingsportefeuille wordt behalve naar risico en rendement ook gekeken naar diversificatie, correlatie en bewegelijkheid. Diversificatie houdt in dat het toevoegen van een beleggingscategorie gunstig is voor het rendement, terwijl het risico gelijk blijft. Correlatie houdt in dat je niet wil dat alle beleggingscategorieën dezelfde kant op bewegen. Verschillende onderzoeken naar cryptocurrencies – hoofdzakelijk gebaseerd op Bitcoin – laten zien dat er geen éénsluidende conclusie is te trekken dat crypto’s voor diversificatie en lage correlatie zorgen. Sterker, tijdens de coronacrisis nam de correlatie fors toe. Daarnaast is de bewegelijkheid van crypto’s veel hoger dan die van aandelen en goud. Ook hebben we gekeken naar een maatstaf die meet of je gecompenseerd wordt voor het risico dat je loopt. Het onderzoek hiernaar is summier, maar toont wel aan dát je gecompenseerd wordt. Echter, bij één onderzoek bleek het verschil klein en daalde Bitcoin na het onderzoek fors. Bij een ander was het verschil groter, maar moest het belang in de portefeuille elk kwartaal teruggebracht worden naar een constant gewicht. Dit duidt erop dat een prijsbeweging slecht kan worden ingeschat. Daarmee blijft het een beetje een black box. Voor een belegging is dat niet wenselijk. Kortom, wij blijven van mening dat beleggers voorzichtig moeten zijn met de vraag of cryptocurrencies in hun portefeuille horen.

l

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *