Tag - 100 CZYSTEGO OLEJU ARGANOWEGO NA TWARZ

Korzyści z oleju arganowego?Marokański olej  

olej marokański - olej arganowy dla skóry wrażliwej

Marokański olej arganowy ma wiele zalet

Ten naturalny marokański olej stosowany jest do pielęgnacji skóry suchej i wrażliwej oraz pielęgnacji włosów i ciała

Olej arganowy w Holandii można łatwo kupić w Internecie w tym niezawodnym i bezpiecznym sklepie internetowym:  ArganWinkel.nl


Kup marokański olej arganowy już teraz >>


 

 

OLEJ ARGANOWY DO WŁOSÓW

DLACZEGO OLEJ ARGANOWY DOBRA DLA WŁOSÓW?

Olej arganowy to bogata mieszanka, która składa się z kwasów tłuszczowych, przeciwutleniaczy, wysokiej dawki tokoferolu (witaminy E), steroli, skwalenu i terpenów.

Ze względu na zwartą budowę kwasu oleinowego i nasyconych kwasów tłuszczowych, pasmo włosów może głęboko wnikać, czyniąc włosy bardziej elastycznymi i elastycznymi.

Ponadto kwas linolowy dodaje warstwę ochronną, dzięki czemu włosy lepiej zatrzymują wilgoć, włosy stają się bardziej miękkie i lśnią.

Wreszcie, witamina E i inne antyoksydanty zapewniają ochronę przed promieniami słonecznymi i innymi wpływami zewnętrznymi.

JAK KORZYSTAĆ Z OLEJU ARGANOWEGO W SWOICH WŁOSACH?

Chociaż olej arganowy jest bardzo rafinowanym olejem, pozostaje olejem.

Pamiętaj więc, jaki rodzaj włosów masz (czytaj więcej o twoim typie włosów tutaj).

Czy masz bardzo delikatne lub tłuste włosy?

Używaj czystego oleju arganowego głównie jako maski i najwyżej kropli, aby uzyskać dodatkowy połysk i ochronę.

To samo dotyczy, jeśli masz uszkodzone włosy, ponieważ twoje włosy mogą wtedy wchłonąć stosunkowo dużą ilość oleju arganowego.

Czy masz suche lub (bardzo) kręcone włosy? Następnie możesz użyć czystego oleju arganowego jako produktu do stylizacji lub jako dodatek do kremu do spodni.

ODŻYWKA DO WŁOSÓW

Czy jesteś fanem oleju arganowego i czy naprawdę chcesz w pełni wykorzystać to, co płynne marokańskie złoto ma do zaoferowania?

Użyj szamponu i odżywki z olejem arganowym lub jednym z innych produktów do włosów, które zostały rozcieńczone olejem arganowym.

OLEJ ARGANOWY DO SKÓRY

DLACZEGO OLEJ ARGANOWY DOBRA DLA TWOJEJ SKÓRY?

Jest również nazywany naturalnym produktem anti-aging: olejem arganowym.

Olej zawiera przeciwutleniacze i witaminę E (tokoferol).

Chronią one przed wpływami zewnętrznymi i wspierają regenerującą się zdolność skóry, dzięki czemu twoja skóra pozostaje piękna dłużej.

Ponadto zawiera dobre kwasy tłuszczowe, które nawilżają skórę, utrzymują jej elastyczność i służą jako warstwa ochronna przeciw dalszemu odwodnieniu.

W rezultacie twoja skóra również wygląda młodziej, ponieważ sprawia, że ​​linie stają się mniej widoczne i przywraca skórze.

UŻYWAJ OLEJU Z ARGANU NA TWOJĄ SKÓRĘ?

W zależności od rodzaju skóry, możesz użyć czystego oleju arganowego na różne sposoby dla twarzy i ciała.

Najczęstszym sposobem jest zastosowanie oleju jako codziennego środka nawilżającego lub jako nocnej surowicy.

Wiele osób używa oleju zamiast kremu na dzień lub na noc, ale można go używać bardzo dobrze jako serum do kremów.

Czy masz dość tłustą skórę?

Upewnij się, że używasz lekkiej śmietany przed nałożeniem oleju arganowego jako surowicy.

Maść olej arganowa i mydło

Czy lubisz wygodę i czy chcesz czerpać korzyści z oleju arganowego?

Następnie wybierz naturalną maść wzbogaconą olejem marokańskim.

Lub spróbuj jednego ze 100% naturalnych mydeł do rąk z olejem arganowym, aby delikatnie oczyścić lub złuszczyć skórę.

 

Olej arganowy to rzadki olej wyciśnięty z nasion drzewa arganowego.

Olej ma wyjątkową kompozycję, dzięki czemu nadaje się zarówno do celów kosmetycznych, jak i kulinarnych.

Dzięki szerokiej gamie aktywnych składników, olej arganowy intensywnie pielęgnuje skórę, włosy i paznokcie.

Ale gdzie znajdziesz najlepszą jakość?

Olej arganowy premium

Czysty olej arganowy jest dostępny w wielu jakościach.

Im wyższe stężenia składników aktywnych, tym lepszy efekt oleju.

Najlepszy olej to wariant Premium.

W Holandii istnieje sklep internetowy, który sprzedaje ten olej Premium:

Ten sklep internetowy ma własnych, lokalnych specjalistów ds. Zakupów w Maroku.

Znają kulturę i region i mają bezpośredni kontakt z drobnymi rolnikami (dlaczego jest to ważne, co możecie przeczytać poniżej).

Zaletą ArganWinkel jest to, że właściciele są tak zajęci swoimi produktami, że aktywnie oferują  bezpłatne  butelki próbne i (jako jedyni) korzystają ze 100-dniowej gwarancji zwrotu pieniędzy.

Na portalu Trustpilot sklep internetowy otrzymuje średnią ocenę 9,7 – najwyższy wynik w kategorii pielęgnacja skóry i włosów.

Rozpoznanie jakości

Olej arganowy ma, jak stwierdzono, wiele cech.

Jakość oleju znajduje się w stężeniu substancji czynnych. Im bardziej niezbędne kwasy tłuszczowe, witaminy i przeciwutleniacze, tym lepszy olej.

Argan BoomDrzewo
A to zaczyna się u źródła: drzewo arganowe (Argania Spinosa).

Można to znaleźć tylko na południowym zachodzie Maroka.

Klimat i skład gleby różnią się znacznie, dwa czynniki decydują o jakości drzew, a tym samym nasion.

Podobnie jak w przypadku wina, istnieją dobre i mniej dobre regiony.

Produkcja
Sposób w jaki orzechy są tłoczone, temperatura, w której występują i ilości wody, które z nimi są, są również ważne dla jakości oleju.

Podobnie jak temperatura przechowywania: jeśli nie, wszystkie składniki aktywne mogą zniknąć z oleju.

 


Kup marokański olej arganowy już teraz >>


 

Certyfikat? 
Jeśli kupisz olej arganowy w Holandii, możesz być pewien jednej rzeczy: olej jest czysty i posiada certyfikat EcoCert, tak ekologiczny.

Niestety nie mówi to nic o jakości.

Jednostki certyfikujące sprawdzają jedynie, czy olej jest produkowany organicznie, ale nie patrzą na skład oleju.

Często jest znacznie mniej dobra niż sugeruje opakowanie.

Tania ropa
Większość holenderskich dostawców kupuje olej arganowy od producentów komercyjnych.

Producenci ci kupują duże i tanie jądra i stosują metodę masowej produkcji przemysłowej.

Olej nie jest więc drogi, ale zniknęły prawie wszystkie składniki aktywne.

Olej premium
To drobni rolnicy z najlepszych regionów produkują najlepszy olej.

Sadzają same nasiona, wybierają najlepsze okazy i naciskają je ręcznie, zwracając uwagę na odpowiednie warunki, aby wszystkie substancje aktywne były optymalnie konserwowane.

Najlepsze połączenia
Ci rolnicy są trudni do osiągnięcia.

Nie mówią po angielsku, nie mają strony internetowej i od wielu lat są lojalni wobec niewielkiej grupy stałych klientów.

Aby móc handlować z tymi rolnikami, kupujący musi wejść w głąb wnętrza, zdobyć zaufanie miejscowej ludności i wiedzieć, które ceny są powszechne.

Dlatego holenderskim importerom znacznie łatwiej jest zwrócić się do producenta mas.

Tylko importerzy z odpowiednimi kontaktami mogą uzyskać holenderski olej premium.

Ten olej jest droższy, ale jakość jest niekwestionowana.

Czego można użyć do kosmetycznego oleju arganowego?

Kosmetyczny olej arganowyŚwiadome kobiety na całym świecie używają naturalnego oleju arganowego do codziennej pielęgnacji urody.

Codzienne stosowanie oleju arganowego pomaga zmniejszyć i zapobiegać powstawaniu zmarszczek, nawilża skórę, wzmacnia paznokcie oraz zapewnia włosy i skórę głowy.

Olej arganowy może być również stosowany do:

  • Leczenie chorób skóry, takich jak trądzik, egzema i łuszczyca,
  • Masowanie sztywnych stawów stawów i bólów mięśni,
  • Pielęgnacja lub zapobieganie paskom ciąży,
  • Pielęgnacja skórek,
  • Dbanie o usta.

Kosmetyczny olej arganowy do naturalnej pielęgnacji skóry
Olej arganowy zawiera wiele różnych składników.

Wiele z nich jest uniwersalnych, a czasami wzajemnie się wzmacniają. Olej arganowy pomaga zapobiegać lub redukować zmarszczki, na przykład, ponieważ olej jest bogaty w:

  • Niezbędne kwasy tłuszczowe,
  • Różne przeciwutleniacze,
  • Odżywcza witamina E,
  • Białka o wysokiej masie cząsteczkowej

Dzięki tym składnikom olej arganowy odżywia, koi i relaksuje skórę.

Ponadto olej arganowy pomaga nawilżać i zmiękczać suchą i podrażnioną skórę.

Naturalna bariera skóry jest wzmocniona, dzięki czemu zbyt mało wilgoci może wyparować ze skóry.

Ponadto olejek arganowy stymuluje zrównoważoną produkcję sebum, dzięki czemu skóra jest elastyczna.

Ponieważ olej arganowy wnika głęboko w skórę, stymulowana jest wartość odżywcza komórek.

To stymuluje olej arganowy do zdrowej odnowy komórek. Olej arganowy może być stosowany nawet w bardzo wrażliwej skórze dziecka.

Olej arganowy chroni skórę przed słońcem
Ciepło, suche powietrze i szkodliwe promienie UV przed słońcem wysychają skórę ze wszystkimi jej niekorzystnymi skutkami: wrażliwością, łuszczeniem i świądem, pękaniem i czerwonymi plamami.

Olej arganowy chroni skórę przed odwodnieniem, a tym samym zapobiega tym wszystkim nieprzyjemnym objawom.

Olej chroni również Twoją skórę przed zimnem.
W sezonie zimowym Twoja skóra jest narażona na odwodnienie. W zimie wilgotność powietrza jest niższa, co powoduje szybsze schnięcie skóry.

Sucha skóra jest długoterminowym problemem, który często powraca w zimie. Olej arganowy utrzymuje elastyczność skóry, nawet w niskich temperaturach.

Argan For The HairOlejek arganowy jest korzystny dla włosów
Różne składniki oleju arganowego są bardzo skuteczne w walce z suchymi i puszystymi włosami.

Składniki te pomagają również w naprawie zniszczonych włosów i nadają matowy połysk włosów.

Olej arganowy doskonale nadaje się również do pielęgnacji suchej i wrażliwej skóry głowy.

Zdrowa skóra głowy jest ważnym warunkiem dla pięknych, zdrowych włosów.

Zapobieganie lub przywracanie rozstępów
Kiedy kolagen i elastyna w skórze są rozciągnięte za daleko, włókna są rozdzielane i powstają rozstępy, na przykład rozstępy.

Nawilżając skórę Olejek arganowy zapewnia skórze większą elastyczność i odporność.

Ponadto różne przeciwutleniacze w tym oleju chronią kolagen i elastynę przed wolnymi rodnikami.

Tak więc, w okresie szybkiego wzrostu komórki skóry pomagają utrzymać się razem.

Trądzik, egzema i łuszczyca
Istnieje wiele różnych chorób skóry.

Najbardziej znane to egzema, łuszczyca i trądzik.

Połączenie unikalnych składników oleju arganowego skutecznie pomaga złagodzić objawy zapalne w tych stanach skóry.

Często można leczyć schorzenia skóry, ale nie zawsze można je wyleczyć. W przypadku poważnych chorób skóry radzimy skonsultować się z lekarzem.

Naturalna pielęgnacja twoich ust
Olej arganowy może być również używany do pielęgnacji i ochrony bardzo wrażliwej skóry warg.

Olej pomaga zapobiegać spiekanym wargom i pęknięciom. Dba również o suchą i podrażnioną skórę wokół ust.

Olej arganowy zawiera naturalne filtry słoneczne, które chronią usta przed promieniowaniem UV.

Leczenie paznokci za pomocą ArganOlej arganowy do pielęgnacji paznokci
Olej arganowy pomaga w naprawie uszkodzonych paznokci w szybki, prosty i naturalny sposób i utrzymuje je w zdrowiu.

Regularnie pielęgnując paznokcie i skórki za pomocą oleju arganowego, zapobiegasz ich podatności i zmiękczeniu przez wodę, detergenty, detergenty i inne substancje.

Olejek arganowy idealny do masażu
Składniki oleju arganowego czynią ten olej idealnym do masowania bolesnych mięśni i sztywnych stawów stawów.

Niezbędne kwasy tłuszczowe w oleju arganowym odgrywają kluczową rolę w tworzeniu prostaglandyn.

Jest to naturalne działanie przeciwzapalne, które zmniejsza ból, obrzęk i stan zapalny, jednocześnie pobudzając krążenie krwi.

 


Kup marokański olej arganowy już teraz >>


Kulinarny olej arganowy wzbogaca Twoje potrawy

Olej arganowy ma orzechowy smak. Na południu Maroka ten drobny olej jest używany jako tradycyjny składnik różnych potraw.

Smak oleju arganowego najlepiej porównać do kombinacji sezamu, świeżo upieczonego chleba i prażonych orzechów laskowych.

Argan als SaladingressingOlej arganowy nadaje potrawom orientalny smak i jest idealny do stosowania w sosach sałatkowych.

Olej ten jest często stosowany jako dip dla świeżo upieczonego chleba.

Międzynarodowi kucharze używają oleju arganowego do wzbogacania potraw takich jak makaron, ryż, kuskus, lody, świeże owoce, a nawet crème brûlée.

Kucharze liczą ten olej wśród najcenniejszych składników na świecie.

W Maroku stosuje się również olej arganowy w Amlou. To marokański przysmak z prażonych migdałów, miodu i oleju arganowego.

Jest stosowany jako dip dla chleba i mówi się, że jest afrodyzjakiem.

Korzyści z kulinarnego oleju arganowego? 
Oprócz wyjątkowego smaku, olej arganowy ma również inne zalety zdrowotne.

Badania naukowe wykazały, że regularna konsumpcja oleju arganowego pomaga między innymi:

  • Znaczące obniżenie poziomu cholesterolu,
  • Wzmocnienie naturalnej odporności,
  • Eliminowanie szkodliwych wolnych rodników,
  • Hamowanie stanów zapalnych,
  • Pobudzają i poprawiają ogólny przepływ krwi,
  • Zapobieganie zwapnieniu tętnic (arterioskleroza),
  • Rewitalizacja komórek

Olej arganowy do zastosowań kulinarnych i kosmetycznych, jaka jest różnica?

Ważną różnicą jest to, że ziarna do produkcji oleju kulinarnego są palone.

To prażenie nadaje olejowi lepszy smak. Podczas produkcji kosmetycznego oleju arganowego używa się nasion, które nie zostały upieczone.

Ponadto olej arganowy do zastosowań kosmetycznych jest intensywnie filtrowany, dzięki czemu olej traci smak i staje się neutralny.

Są też producenci, którzy decydują się na odświeżenie oleju arganowego. Wszystkie te dodatkowe procesy nadają olejowi lepszą jakość, dzięki czemu nadaje się on jako kosmetyczny produkt do pielęgnacji.

Olej arganowy był używany od wieków

Opisane powyżej oleje arganowe mają stulecia.

Wiadomo, że Fenicjanie wiedzieli już o sile oleju arganowego około roku 1219.

Andaluzyjski lekarz Ibn Al Baythar napisał artykuł naukowy na temat metody produkcji i działania oleju arganowego w tym czasie.

Plemiona berberyjskie, które od niepamiętnych czasów produkowały olej arganowy, intuicyjnie czuły, że ten olej jest dobry dla ich dobrego samopoczucia.

Nie nazywają Drzewa Arganowego “Drzewo Piękności” ani “Drzewo Życia” za nic.

W jaki sposób powstaje olej arganowy?

Produkcja ręczna oleju arganowegoTradycyjny sposób wytwarzania oleju arganowego jest ręczny.

Tradycyjnie to robią berberyjskie kobiety.

Najpierw nakrętka jest usuwana z suszonych owoców, a następnie twarda poza nakrętka jest pęknięta z dwoma kamieniami.

Aby zrobić olej do celów kulinarnych, nasiona prażone są przez lekkie podgrzewanie.

Po ostygnięciu nasiona są mielone i mieszane z letnią wodą w celu utworzenia zawiesiny.

Olej arganowy jest ekstrahowany przez ręczne prasowanie tej podobnej do ciasta zawiesiny.

Produkcja mechaniczna
Ze względu na popularność oleju arganowego popyt bardzo się zwiększył.

W związku z tym wielu producentów w ciągu ostatnich dziesięciu lat przeszło na mechaniczne mielenie i prasowanie.

Jednak nawet podczas mechanicznego prasowania, pękanie nakrętek odbywa się ręcznie.

Zaletą tej metody produkcji jest to, że więcej oleju ekstrahuje się w krótszym czasie.

Ponadto nie dodaje się wody, aby zmusić zmielone orzechy. Pozwala to na dłuższe przechowywanie oleju.

Do ekstrakcji oleju arganowego nie stosuje się rozpuszczalników i ciepła. Olej arganowy to tłoczony na zimno olej o wysokiej wartości odżywczej.

Jaki jest skład oleju?

Skład oleju arganowegoOlej arganowy ma wyjątkowo zrównoważoną kompozycję.

Olej jest bogaty w nienasycone i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Najczęściej spotykane kwasy tłuszczowe to Omega 9 (kwas oleinowy) i Omega 6 (kwas linolowy).

Olej jest również bogaty w witaminę E (tokoferol), który jest uważany za jeden z najpotężniejszych biologicznych przeciwutleniaczy.

Olej arganowy zawiera także fenole, białka o wysokiej masie cząsteczkowej, skwalen, sterole, karotenoidy i kwas ferulowy.

Duże składniki steroli, witaminy E i polifenoli są uniwersalne.

Oprócz swojej funkcji antyoksydacyjnej, składniki te mają również działanie uspokajające i leczące.

Polifenole zatrzymują stan zapalny i pomagają zapobiegać reakcjom alergicznym.

Niezbędne kwasy tłuszczowe pomagają zwalczać stany zapalne i są niezbędne do produkcji prostaglandyn.

Jest to naturalne działanie przeciwzapalne.

Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe zapewniają również większą elastyczność i odporność skóry. W połączeniu z saponinami witamina E sprawia, że ​​skóra staje się znowu zdrowa i miękka.

Witamina E z kolei chroni niezbędne kwasy tłuszczowe, zapobiegając ich rozkładowi.

FIRMA Z MISJĄ

Historia   oleju arganowego   zaczyna się w Essaouira, nadmorskim obrazie na południe od Casablanki.

W 1976 r. Rozpoczęto tam mały biznes, specjalizujący się w oleju arganowym i olejkach eterycznych z małych spółdzielni.

Założyciele bardzo wcześnie szanowali przyrodę i byli zainteresowani wpływem na środowisko.

Zrównoważone inicjatywy są zatem częścią rdzenia ich wizji.

CZY OLEJ ARGANOWY JEST DROGOWY?

Nadal współpracujemy ze spółdzielniami rolniczymi w południowym Maroku.

Pola, na których rosną drzewa arganowe, nie są nawadniane ani uprawiane, aby natura mogła w pełni wykonywać swoją pracę.

Owoc drzewa arganowego, zwany także “drzewem piękna”, jest żółty, gdy jest dojrzały.

Są one najpierw zbierane przez miejscowych mężczyzn i kobiety, po czym można rozpocząć przygotowywanie prasowania.

Każdy owoc zawiera twardą orzechówkę z maksymalnie trzema nasionami w kształcie migdałów.

Aby złamać nakrętkę potrzeba dużo mocy i dlatego jest to intensywna praca.

Ze względu na rzadki charakter drzew oraz ręczny zbiór i przygotowanie, olej arganowy jest zatem stosunkowo drogi.

PRANIE ZIMNE WEDŁUG WYTYCZNYCH ECOCERT

Po pęknięciu orzechów nasiona są mechanicznie i tłoczone na zimno.

W przeszłości nasiona były ręcznie prasowane poprzez mieszanie zmielonych orzechów z wodą.

W dzisiejszych czasach ta metoda nie jest już stosowana, ponieważ trwałość oleju jest w ten sposób lepiej zagwarantowana i stosunkowo więcej oleju można uzyskać z nasion.

Olej jest również przetwarzany zgodnie z międzynarodowymi wytycznymi, co oznacza, że ​​posiada ważną   certyfikację Ecocert .

 


Kup marokański olej arganowy już teraz >>


 

Przeczytaj nasze najpopularniejsze artykuły:

Zrób to sam

Co musisz wiedzieć o oleju CBD

Najlepsze randki w Europie i Holandii 2018