Tag - ARGAN OIL HAIR CONDITIONER

Përfitimet e Argan Oil? Vaj maroken

vaj maroken - argan për lëkurë të ndjeshme

Vaj maroken Argan ka shumë përparësi

Ky vaj natyral maroken përdoret për lëkurë të thatë dhe të ndjeshme dhe kujdesin për flokët dhe trupin tuaj

Vaj Argan në Holandë është i lehtë për tu blerë në internet në këtë dyqan interneti të besueshëm dhe të sigurtë:  ArganWinkel.nl


Blej vaj maroken Argan online tani >>


 

 

ARGAN OIL PËR FASHIONIN TUAJ

PSE ËSHTË ARGAN OIL MIRA PËR FASHIONIN TUAJ?

Vaj Argan është një përzierje e pasur që përbëhet nga acide yndyrore, antioksidantë, një dozë të lartë të tokoferolit (vitamina E), steroleve, squalenit dhe terpenes.

Për shkak të strukturës kompakte të acidit oleik dhe acideve yndyrore të ngopura, fije floku mund të depërtojnë thellë duke e bërë flokët më të zhdërvjellët dhe elastikë.

Përveç kësaj, acid linoleik shton një shtresë mbrojtëse, në mënyrë që flokët tuaj mbajtjen më të mirë lagështi, flokët ndjehen më të butë dhe të shkëlqejë.

Së fundi, vitamina E dhe antioksidantë të tjerë sigurojnë mbrojtje kundër rrezet e diellit dhe ndikimet e tjera të jashtme.

SI TË PËRDORET OIL TUAJ ARGAN NË FASHIONIN TUAJ?

Edhe pse vaj Argan është një vaj shumë i rafinuar, mbetet një vaj.

Pra, mbani në mend çfarë lloj flokësh keni (lexoni më shumë për llojin tuaj të flokëve këtu).

A keni flokë shumë të hollë apo të yndyrshëm?

Përdorni vaj të pastër Argan kryesisht si një maskë dhe më së shumti një rënie për disa shkëlqim dhe mbrojtje shtesë.

E njëjta vlen edhe nëse keni dëmtuar flokët sepse flokët tuaj mund të thithin një sasi relativisht të madhe të vajit të arganit.

A keni flokë të thatë ose (shumë) kaçurrelë? Pastaj mund të përdorni gjithashtu vajin e pastër Argan si një produkt styling, ose si një shtesë në krem ​​tuaj të lënë-në.

SHAMPO & KUSHTUES

A jeni një tifoz i naftës Argan dhe a doni me të vërtetë të përfitoni plotësisht nga ajo që ari i lëngët marok ka për të ofruar?

Përdorni një shampo dhe një kondicioner me vaj Argan ose një nga produktet e tjera të flokëve që janë holluar me vaj Argan.

ARGAN OIL PËR LEKJEN

PSE ËSHTË OIL ARGAN MIRATUAR PËR LEKJEN TUAJ?

Gjithashtu quhet produkt natyral anti-plakje: vaj argan.

Vaj përmban antioksidantë dhe vitaminë E (tokoferol).

Këta mbrojnë nga ndikimet e jashtme dhe mbështesin kapacitetin tonik të lëkurës, në mënyrë që lëkura juaj të mbetet më e bukur.

Përveç kësaj, ajo përmban acide yndyrore të mira që hidratojnë lëkurën, e mbajnë atë të zhdërvjellët dhe shërben si një shtresë mbrojtëse kundër dehidrimit të mëtejshëm.

Si rezultat, lëkura juaj duket edhe më e re, sepse i bën linjat më pak të dukshme dhe e bën lëkurën të ringjallë.

Përdorni vaj të pastër ARGAN mbi lëkurën tuaj?

Varësisht nga lloji i lëkurës që keni, ju mund të përdorni vaj të pastër Argan në mënyra të ndryshme për fytyrën dhe trupin.

Mënyra më e zakonshme është të aplikoni vajin si një moisturizer përditshme ose si një serum natën.

Shumë njerëz përdorin vajin në vend të kremit të ditës ose të natës, por ju mund ta përdorni vajin shumë mirë si serum mbi kremrat tuaja.

A keni një lëkurë të butë me vaj?

Sigurohuni që përdorni një krem ​​të lehtë para se të aplikoni vajin argan si serum.

Vaj Argan naftës dhe sapun

A ju pëlqen lehtësia, dhe a doni të përfitoni nga përfitimet e vajit argan?

Pastaj zgjidhni një vaj natyral të pasur me vajin maroken.

Ose provoni një nga soaps 100% të dorës natyrale me vaj argan për pastrim të butë ose lëkurë të lëkurës.

 

Vaj Argan është një vaj i pakët që është shtypur nga fara e pemës Argan.

Vaj ka një përbërje unike që e bën të përshtatshme për përdorim kozmetik dhe kulinar.

Falë një shumëllojshmërie përbërësish aktiv, vaji i Arganit kujdeset intensivisht për lëkurën, flokët dhe thonjtë.

Por ku e gjeni cilësinë më të mirë?

Vaj Premium Argan

Vaj i pastër Argan është në dispozicion në shumë cilësi.

Sa më i lartë përqendrimi i përbërësve aktivë, aq më mirë efekti i vajit.

Nafta më e mirë është variantja Premium.

Në Holandë ekziston një dyqan web që shet këtë vaj Premium:

Ky webshop ka specialistët e vet të blerjes lokale në Marok.

Ata e dinë kulturën dhe rajonin dhe janë në kontakt të drejtpërdrejtë me fermerët me cilësi të vogël (përse kjo është e rëndësishme që mund të lexoni më poshtë).

Gjëja e bukur për ArganWinkel është se pronarët janë kaq të sheshtë pas prodhimeve të tyre, që ata ofrojnë në mënyrë aktive   shishe pa gjyq dhe (si të vetmin) përdorin një garanci 100-ditore të parave.

Në Trustpilot webshop merr një vlerësim mesatar prej 9.7 – rezultati më i lartë në kategorinë e lëkurës dhe kujdesit të flokëve.

Njohja e cilësisë

Siç u tha, vaji Argan është në shumë cilësi.

Cilësia e naftës është në përqendrimet e substancave aktive. Acidet yndyrore më esenciale, vitaminat dhe antioksidantët, aq më mirë vaji.

Argan BoomPema
Dhe që fillon në burim: pema argan (Argania Spinosa).

Kjo mund të gjendet vetëm në jugperëndim të Marokut.

Klima dhe përbërja e tokës ndryshojnë shumë, dy faktorë që përcaktojnë cilësinë e pemëve dhe prandaj të farërave.

Ashtu si me verën, ka rajone të mira dhe më pak të mira.

Prodhimi
Mënyra në të cilën shtypen arrat, temperatura në të cilën ato ndodhin dhe sasitë e ujit që vijnë me to janë gjithashtu të rëndësishme për cilësinë e vajit.

Ashtu si temperatura e magazinimit: nëse nuk është e drejtë, të gjithë përbërësit aktivë mund të zhduken nga nafta.

 


Blej vaj maroken Argan online tani >>


 

Certificate? 
Nëse blini vaj Argan në Holandë, mund të jeni i sigurt për një gjë: vaji është i pastër dhe certifikuar nga EcoCert, kështu që është organike.

Për fat të keq, kjo nuk thotë asgjë për cilësinë.

Organet e çertifikimit kontrollojnë vetëm nëse vaji prodhohet në mënyrë organike, por nuk e sheh përbërjen e naftës.

Shpesh është shumë më pak i mirë sesa sugjeron paketimi.

Vaj i lirë
Shumica e furnizuesve holandez blejnë vajin e tyre Argan nga prodhuesit komercialë.

Këta prodhues blejnë kernelet e tyre të mëdha dhe të lira dhe përdorin një metodë të prodhimit industrial në masë.

Prandaj, nafta nuk është e shtrenjtë, por pothuajse të gjithë përbërësit aktivë janë zhdukur.

Nafta Premium
Është fermerët me cilësi të vogël në rajonet premium që e bëjnë vajin më të mirë.

Ata rriten vetë farat, zgjedhin mostrat më të mira dhe i shtyjnë ato me dorë, me një sy për kushtet e duhura, në mënyrë që të ruhen në mënyrë optimale të gjitha substancat aktive.

Lidhjet më të mira
Këto fermerë janë të vështirë për t’u arritur.

Ata nuk flasin anglisht, nuk kanë faqe interneti dhe shpesh kanë qenë besnikë ndaj një grupi të vogël klientësh të rregullt për dekada të tëra.

Për të qenë në gjendje të tregtisë me këta fermerë, blerësi duhet të hyjë thellë në brendësi, duke fituar besimin e popullatës lokale dhe duke ditur se cilat çmime janë të zakonshme.

Prandaj është shumë më e lehtë për importuesit holandezë që të kthehen në një prodhues masiv.

Vetëm importuesit me kontaktet e duhura kanë sukses në marrjen e naftës premium në Holandë.

Ky vaj është më i shtrenjtë, por cilësia është e padiskutueshme.

Çfarë mund të përdorni për vajin kozmetik Argan?

Vaj kozmetike ArganGratë e ndërgjegjshme në mbarë botën përdorin vaj natyral Argan për trajtimin e përditshëm të bukurisë.

Përdorimi i përditshëm i vajit Argan ndihmon në zvogëlimin dhe parandalimin e rrudhave, hidraton lëkurën, forcon thonjtë dhe siguron flokët dhe kokën.

Vaj Argan mund të përdoret gjithashtu për:

  • Trajtimi i kushteve të lëkurës si puçrra, ekzema dhe psoriasis,
  • Masazhimi i nyjeve të ngurta artriti dhe muskujve të lënduar,
  • Duke u kujdesur ose parandaluar rripat e shtatzënisë,
  • Duke u kujdesur për cuticles,
  • Kujdesi i buzëve.

Vaj kozmetike Argan për kujdesin natyral të lëkurës
Argan përmban shumë përbërës të ndryshëm.

Shumë prej tyre janë të gjithanshëm dhe nganjëherë e përforcojnë njëri-tjetrin. Vaj argan ndihmon për të parandaluar ose zvogëluar rrudhat, për shembull, sepse vaji është i pasur:

  • Acidet yndyrore esenciale,
  • Antioksidantë të ndryshëm,
  • Vitamina E ushqyese,
  • Proteina me peshë të lartë molekulare

Falë këtyre komponentëve, vaj Argan ushqen, zbut dhe zbut lëkurën tuaj.

Përveç kësaj, vaj Argan ndihmon për të hidratuar dhe zbutur lëkurën e thatë dhe të irrituar.

Pengesa natyrale e lëkurës tuaj është forcuar në mënyrë që jo shumë lagështi mund të zhduket nga lëkura juaj.

Përveç kësaj, vaj Argan stimulon një prodhim të ekuilibruar të sebumit, i cili e mban lëkurën të zhdërvjellët.

Për shkak se vaj Argan depërton thellë në lëkurë, vlera ushqyese ndaj qelizave stimulohet.

Kjo stimulon vajin e Arganit një ripërtëritje të shëndetshme të qelizave. Vaj Argan mund të përdoret edhe për lëkurën shumë të ndjeshme të foshnjës.

Vaj Argan mbron lëkurën tuaj nga dielli
Ngrohja, ajri i thatë dhe rrezet e dëmshme UV nga dielli thahen lëkurën tuaj me të gjitha efektet e tij të dëmshme: ndjeshmëri, shkallëzim dhe kruajtje, ndarje dhe pika të kuqe.

Vaj Argan mbron lëkurën tuaj nga dehidrimi dhe kështu parandalon të gjitha këto simptoma të pakëndshme.

Naftës gjithashtu mbron lëkurën tuaj kundër të ftohtit
Gjatë sezonit të dimrit, lëkura juaj gjithashtu rrezikon edhe dehidrimin. Në dimër, lagështia e ajrit është më e ulët, gjë që e bën lëkurën tuaj të thatë më shpejt.

Lëkura e thatë është një problem afatgjatë që shpesh kthehet në dimër. Vaj Argan e mban lëkurën të zhdërvjellët, madje edhe në periudha të ftohta.

Argan për flokëtVaj Argan është një përfitim për flokët
Komponentët e ndryshëm të naftës Argan janë shumë efektive në luftën kundër flokëve të thatë dhe me gëzof.

Këto përbërës gjithashtu ndihmojnë për të riparuar flokët e dëmtuar dhe për t’i dhënë shkëlqim flokëve të shurdhër.

Vaj Argan është gjithashtu i përshtatshëm në mënyrë të përkryer për t’u kujdesur për kokën e thatë dhe të ndjeshme.

Një kokë e shëndetshme është një kusht i rëndësishëm për flokë të bukur të shëndetshëm.

Parandalimi ose rikthimi i shenjave të shtrirjes
Kur kolageni dhe elastina në lëkurë shtrihen shumë larg, fibrat ndahen dhe lindin striae, për shembull shenja të shtrirjes.

Nga hidratimi i lëkurës Vaj Argan ofron lëkurës më shumë elasticitet dhe rezistencë.

Përveç kësaj, antioksidantë të ndryshëm në këtë vaj mbrojnë kolagjenin dhe elastinin kundër radikalëve të lirë.

Kështu, gjatë një periudhe rritjeje të shpejtë, qelizat e lëkurës ndihmohen për të qëndruar së bashku.

Acne, ekzema dhe psoriasis Ekzema
ka shumë kushte të ndryshme të lëkurës.

Më të njohurat nga këto janë ekzema, psoriasis dhe puçrra fytyre.

Kombinimi i komponentëve unik të vajit Argan ndihmon me sukses të lehtësojë simptomat inflamatore të këtyre kushteve të lëkurës.

Kushtet e lëkurës shpesh mund të trajtohen, por jo gjithmonë mund të shërohen. Në rast të formave serioze të kushteve të lëkurës, ju këshillojmë që të konsultoheni me mjekun tuaj.

Kujdesi natyral i buzëve tuaja
Vaj Argan mund të përdoret gjithashtu për t’u kujdesur dhe për të mbrojtur lëkurën shumë të ndjeshme të buzëve.

Nafta ndihmon për të parandaluar buzët e zbehura dhe të çara. Gjithashtu kujdeset për lëkurën e thatë dhe të irrituar rreth buzëve.

Vaj Argan përmban kripëra natyrale që mbrojnë buzët kundër rrezatimit UV.

Trajtimi i thonjve me ArganVaj Argan për kujdesin e thonjve tuaj
Vaj Argan ju ndihmon për të riparuar thonjtë tuaj të dëmtuar në një mënyrë të shpejtë, të thjeshtë dhe të natyrshme dhe t’i mbani të shëndetshëm.

Duke rregullisht duke u kujdesur për thonjtë tuaj dhe cuticles me vaj Argan, ju gjithashtu parandaluar ato të bëhen të prekshme dhe zbutur nga uji, detergjenteve, detergjenteve dhe substancave të tjera.

Vaj Argan ideal për masazh
Komponentët e naftës Argan e bëjnë këtë vaj ideal për të masuar muskujt e lënduar dhe nyjet e ngurta të artritit.

Acidet yndyrore esenciale në vaj Argan luajnë një rol vendimtar në formimin e prostaglandinës.

Ky është një anti-inflamator i natyrshëm që redukton dhimbjen, ënjtjen dhe inflamacionin ndërkohë që stimulon qarkullimin e gjakut.

 


Blej vaj maroken Argan online tani >>


Vaj karamel Argan pasuron enët tuaja

Vaj Argan ka një shije të shijshme. Në jug të Marokut, ky vaj gjobë përdoret si një përbërës tradicional për enët e ndryshme.

Shija e vajit Argan është më e mira krahasuar me kombinimin e susamit, bukës së pjekur dhe lajthitë e pjekura.

Argan als SaladedressingVaj Argan jep ushqimin tuaj një shije orientale dhe është ideale për përdorim në salcë sallate.

Ky vaj është përdorur shpesh si një rënie e lehtë për bukë të pjekur fllad.

Kuzhina ndërkombëtare përdorin vajin e Arganit për të pasuruar enët si pasta, oriz, kuskus, akullore, fruta të freskëta dhe madje edhe brumë krem.

Chefs e llogarisin këtë vaj në mesin e përbërësve më të vlefshëm në botë.

Në Marok, vaj Argan përdoret gjithashtu në Amlou. Kjo është një delikatesë marokene e bërë nga bajame të pjekura, mjaltë dhe vaj Argan.

Ajo përdoret si një rënie e lehtë për bukë dhe thuhet se është një nxitës.

Përfitimet e vajit Argan të kuzhinës? 
Përveç aromës së saj unike, vaj Argan gjithashtu ka përfitime të tjera shëndetësore.

Hulumtimet shkencore kanë treguar se konsumi i rregullt i naftës Argan ndër të tjera ndihmon:

  • Ndjeshëm uljen e niveleve të kolesterolit,
  • Forcimi i rezistencës natyrore,
  • Eliminimi i radikalëve të lirë të dëmshëm,
  • Frenimi i inflamacioneve,
  • Stimulimi dhe përmirësimi i rrjedhës së përgjithshme të gjakut,
  • Parandalimi i kalcifikimit të arterieve (arteriosklerozës),
  • Rivitalizuar qelizat tuaja

Vaj Argan për aplikimet e kuzhinës dhe kozmetikës, cila është ndryshimi?

Një ndryshim i rëndësishëm është se kernelit për prodhimin e vajit të kuzhinës janë të pjekur.

Kjo pjekje i jep vaj më shumë shije. Kur prodhohet vaj argan kozmetik, përdorimi është bërë nga farat që nuk janë pjekur.

Përveç kësaj, vaj Argan për aplikacione kozmetike është filtruar gjerësisht, kështu që nafta humbet shijen e saj dhe bëhet neutrale.

Ka edhe prodhues që zgjedhin të deodorizojnë vajin Argan. Të gjitha këto procese ekstra i japin vaj më shumë cilësi, në mënyrë që të jetë i përshtatshëm për të shërbyer si produkt i kujdesit kozmetik.

Vaj Argan është përdorur për shekuj me radhë

Aplikimet e vajit Argan të përshkruara më lart janë shekullore.

Dihet se Phoenicians tashmë dinin për fuqinë e naftës Argan rreth 1219.

Mjeku andaluzian Ibn Al Baythar shkroi një artikull shkencor në lidhje me metodën e prodhimit dhe operimin e naftës Argan në atë kohë.

Fiset berbere, të cilët kanë prodhuar vaj Argan që nga kohra të lashta, ndjehen intuitive se ky vaj ishte i mirë për mirëqenien e tyre.

Ata nuk e quajnë Argan Tree ‘Tree of Beauty’ ose ‘Tree of Life’ për asgjë.

Si është bërë vaj Argan?

Prodhimi i manualit të naftës ArganMënyra tradicionale për të bërë vaj Argan është manual.

Kjo tradicionalisht është bërë nga gratë berbere.

Së pari arrë është hequr nga fruta të thata dhe pastaj e vështirë jashtë arrë është plasaritur me dy gurë.

Për të bërë vaj për qëllime të kuzhinës, farat janë të pjekura duke ngrohur lehtë.

Pasi fara të jenë ftohur, ato janë të prera dhe të përziera me ujë të vakët për të formuar një slurry.

Vaj Argan është nxjerrë duke shtypur manualisht këtë slurry si brumë.

Prodhimi mekanik
Për shkak të popullaritetit të naftës Argan, kërkesa është rritur jashtëzakonisht shumë.

Për këtë arsye shumë prodhues kanë ndërruar mullinj mekanikë dhe shtypje gjatë dhjetë viteve të fundit.

Megjithatë, edhe gjatë shtypjes mekanike, plasaritje e arra bëhet me dorë.

Avantazhi i kësaj metode të prodhimit është që më shumë nafta të nxirret në më pak kohë.

Përveç kësaj, nuk është shtuar ujë për të detyruar arrat e tokës. Kjo lejon që nafta të ruhet më gjatë.

Asnjë tretës dhe pa nxehtësi përdoren për nxjerrjen e vajit Argan. Vaj Argan është një vaj i shtypur i ftohtë me një vlerë të lartë ushqyese.

Cila është përbërja e naftës?

Përbërja e vajit ArganVaj Argan ka një përbërje jashtëzakonisht të ekuilibruar.

Vaj është i pasur me acide yndyrore të pangopura dhe esenciale.

Acidet yndyrore më të zakonshme janë Omega 9 (acid oleik) dhe Omega 6 (acid linoleik).

Vaj është gjithashtu i pasur me vitaminë E (tokoferol), e cila konsiderohet si një nga antioksidantët më të fuqishëm biologjik.

Vaj Argan gjithashtu përmban fenole, proteina me një peshë molekulare të lartë, squalene, sterola, karotenoide dhe acid ferulik.

Komponentët e mëdhenj të sterolëve, vitaminës E dhe polifenoleve janë të gjithanshëm.

Përveç funksionit të tyre antioksidues, këto përbërës gjithashtu kanë një efekt qetësues dhe shërues.

Polifenolet ndalojnë inflamimin dhe ndihmojnë në parandalimin e reaksioneve alergjike.

Acidet yndyrore esenciale ndihmojnë në luftimin e inflamacionit dhe janë të nevojshme për prodhimin e prostaglandinës.

Ky është një anti-inflamator i natyrshëm.

Acidet yndyrore esenciale gjithashtu sigurojnë më shumë elasticitet dhe rezistencë ndaj lëkurës suaj. Në kombinim me saponina, vitamina E siguron që lëkura juaj të bëhet e shëndetshme dhe e butë përsëri.

Vitamina E nga ana tjetër mbron acidet yndyrore esenciale duke parandaluar që ato të shkatërrohen.

NJË KOMPANIA ME NJË MISION

Historia pas   naftës argan   fillon në Essaouira, një bregdet në jug të Casablanca.

Një biznes i vogël filloi atje në vitin 1976, i specializuar në vaj argan dhe vajra esenciale nga kooperativat e vegjël.

Themeluesit kishin respekt për natyrën në moshë të hershme dhe ishin të etur për ndikimin në mjedis.

Iniciativat e qëndrueshme janë pra pjesë e thelbit të vizionit të tyre.

A ËSHTË SHUMË SHPENZUES I ARGANIT?

Ne jemi ende duke punuar së bashku me kooperativat bujqësore në jug të Marokut.

Fushat ku rriten pemët argan nuk janë të ujitura ose kultivohen në mënyrë që natyra të mund të kryejë plotësisht punën e saj.

Fruti i pemës argan, i quajtur edhe ‘pema e bukurisë’, është e verdhë kur është e pjekur.

Këto grumbullohen fillimisht nga burrat dhe gratë lokale, pas së cilës mund të fillojë përgatitja e shtypjes.

Çdo frut përmban një arrë të fortë me një maksimum prej tre fara në formë bajame.

Për të goditur arrë shumë energji kërkohet dhe për këtë arsye është një punë intensive.

Për shkak të natyrës së rrallë të pemëve dhe korrjes dhe përgatitjes manuale, vaji argan është relativisht i shtrenjtë.

COLD PRESSED SIPAS GUIDELINES ECOCERT

Pas plasaritje të arra, fara janë të shtypura mekanikisht dhe të ftohtë.

Në të kaluarën, farat u shtypën në mënyrë manuale duke përzierëzat e tokës me ujë.

Në ditët e sotme, kjo metodë nuk përdoret më për shkak se jeta e ruajtjes së vajit është më mirë e garantuar dhe relativisht më shumë vaj mund të nxirret nga fara.

Nafta përpunohet gjithashtu sipas udhëzimeve ndërkombëtare, që do të thotë se ka certifikimin e rëndësishëm të   Ecocert .

 


Blej vaj maroken Argan online tani >>


 

Lexoni artikujt tonë më të njohura:

Bëni vetë planet

Çfarë duhet të dini për naftën CBD?

Dating më të mirë në Evropë dhe Holandë 2018