Tag - Blerja CBD

Oil CBD – Gjërat esenciale që ju duhet të dini për CBD

Informacione CBD naftës dhe blerjen e udhëzues

Oil CBD, i quajtur gjithashtu (gabimisht) vaj bari, i atribuohet pronave shëruese ose ndriçuese, dhe po bëhet gjithnjë e më popullore si “droga çudi” kundër të gjitha llojeve të çrregullimeve dhe sëmundjeve.

Pronat e fuqishme të naftës CBD (vaji i kanabisit) jo vetëm që luftojnë një numër të madh të çrregullimeve fizike dhe psikologjike, por gjithashtu ndihmojnë në parandalimin e tyre.

Në mbarë botën, gjithnjë e më shumë njerëz po përjetojnë efektet e dobishme të këtij produkti natyral të vjetër dhe të gjithanshëm.

Në këtë faqe ju jo vetëm që do të gjeni një pasuri e informacionit në lidhje me vaj CBD dhe Kanabis si përvojat e përdoruesve, përdorimin e CBD naftës me ilaçe ekzistuese, por edhe ku ju  mund të urdhërojë  atë  ligjërisht në internet  .

Shumica e produkteve mund të dorëzohen brenda një dite me anë të një pako letre, kështu që ju nuk duhet të jeni në shtëpi kur të dorëzohet.


Urdhëroni naftën CBD për shpërndarjen në Holandë dhe Belgjikë? Kliko këtu >>Shkarko Udhëzuesin e lirë të naftës CBD këtu >>


 

 

Në këtë udhëzues:

 • Çfarë duhet të dini rreth CBD & Cannabis oil

 • Oil CBD dhe medikamente

 • Përvojat e përdoruesve

 • Ku e bleni naftën më të mirë të CBD dhe kanabis?


Gjithashtu në dispozicion si një eBook. Shkarko tani:

CBD Oil - Vaj kanabis - Info & KoopGids - eBook Pa pagesë


Çfarë duhet të dini rreth naftës CBD

Përbërës aktiv në vaj CBD ose vaj kanabis është CBD.

CBD qëndron për Cannabidiol, një nga më shumë se 80 kanabinoide të identifikuara që ndodhin në fabrikën e kërpit.

CBD gjithnjë e më shumë vlerësohet dhe hulumtohet për shkak të efektit pozitiv në shëndetin tonë.

Përveç CBD, CBDa, CBC dhe CBG janë gjithashtu komponentë të rëndësishëm, secila me karakteristikat e tyre specifike.

Një tjetër kanabinoid i njohur është tetrahydrocannabinol (THC).

Kjo substancë gjendet në farë lumi dhe dihet për efektin e tij psikoaktiv, nëpërmjet të cilit ndihet ndjenja euforike (“e lartë”).

Produktet nuk mund të përmbajnë ligjërisht më shumë se 0.2% THC.

Të gjitha produktet në faqen tonë përmbajnë jo ose pothuajse asnjë THC.

Ju nuk mund të merrni të lartë nga ajo dhe nuk ka gjithashtu rrezik të një mbidozë.

CBD është nxjerrë nga kërpi i fibrave industriale.

Ky kulture njihet për përmbajtjen e lartë të CBD dhe përmbajtjen e ulët të THC.

Fibra kërpi është një fabrikë vjetore që përpunohet si kultura e lërueshme në fibra, produkte ushqimore dhe ushqim të kafshëve.

Pjesë të kësaj bime të gjithanshëm janë furnizuar, ndër të tjera, me ndërtimin, industrinë e automobilave, letrës, tekstilit dhe ushqimit, si dhe në farmaci.

E rëndësishme të dihet:

 • Ju nuk do të merrni të lartë nga CBD
 • Nuk ka efekte anësore të njohura të CBD
 • CBD nuk është problematike
 • Nuk ekziston rreziku i mbidozimit
 • Produktet CBD janë 100% natyrale
 • CBD është 100% i sigurt për t’u përdorur

 

A është CBD ligjore?

Ka shumë paqartësi për këtë.

Sipas legjislacionit të BE-së, fibra prej fibre nuk mund të përmbajë më shumë se 0.2% THC. Deri kohët e fundit, supozohet në përgjithësi se produktet CBD që përmbajnë më pak se 0.2% THC janë vetëm ligjore.

Sidoqoftë, në vitin 2016 ndodhën një sërë zhvillimesh që e kundërshtonin këtë.

Në pranverën e vitit 2016, një prodhues i naftës CBD u dënua për stokun e kërpirit të fibrave.

Sipas Akti Opium, kërpi fibër mund të kultivohet dhe përpunohet vetëm për fara dhe fibra.

Produktet e CBD nuk janë përmendur në ligj, kështu që gjyqtari vendosi që prona ishte e dënueshme.

Kundër këtij aktgjykimi është parashtruar ankesë dhe gjithashtu është kërkuar që të merret me të si çështje prioritare.

Që nga nëntori 2016, për fat të keq ende është e paqartë kur kjo apel do të fillojë.

Produktet CBD janë aktualisht në dispozicion pothuajse kudo, në zinxhirët e mëdhenj të farmacive (si  Drogisterij.net  , DA, De Tuinen etj., Por mënyra më e lehtë është të porositni produktet online të CBD-së si me dyqanet e specializuara të specializuara online    si  CBD  dhe  MHBioShop. com

Pothuajse të gjitha produktet janë dorëzuar në një paketë letre speciale, kështu që nuk duhet të qëndroni në shtëpi për ta marrë atë.

Përveç kësaj, qeveria autorizoi zyrtarisht  Jacob Hooy  për të prodhuar dhe shitur prodhimet e CBD.

Substancat aktive

Përbërësit aktivë janë në gjëndrat e vogla të rrëshirës në gjethe dhe lule të bimës.

Këto janë të ndara nga materiali bimor në laborator.

Ekstrakti i mbetur është një paste 100% natyrale me një përmbajtje të lartë CBD.

Kjo paste pastaj hidhet me vaj ulliri, farë kërpi ose vaj arre, në mënyrë që produkti përfundimtar të bëhet i lëngët përsëri dhe mund të administrohet me, për shembull, një pipetë.

Përveç CBD, CBDa, CBC, CBG, CBN dhe CBV, terpenes, flavonoids dhe fenolet janë gjithashtu të pranishëm.

Llojet e CBD

CBD është në dispozicion në pikat e forta të ndryshme, duke ndryshuar nga 1% në 10%. Forca më e shitur është 5%, sepse disa studime kanë treguar se kjo është doza më efektive.

Edhe pse një përqindje më e ulët është më e favorshme, substanca aktive gjithashtu zvogëlohet proporcionalisht për shkak të hollimit më të madh.

Prandaj këto janë veçanërisht të përshtatshme për fëmijët dhe kafshët shtëpiake.

Ju mund të përdorni një përqindje më të lartë nëse dëshironi të përdorni një dozë më të ulët (p.sh. 1 në vend të 2 pika në të njëjtën kohë) ose nëse mendoni se do të reduktojë më mirë simptomat tuaja.

Gjithashtu mund të provoni një  paste  që përmban edhe 20%. Mendoni ju, aq më i lartë është çmimi më i lartë!

Produktet CBD mund të ndahen globalisht në 3 grupe:

 • Universal CBD; ai përmban të gjitha substancat origjinale të bimës së kërpit dhe prandaj është shumë i shkathët
 • Pastër CBD; me anë të kësaj, të gjitha substancat e tjera origjinale u hoqën, duke lënë vetëm CBD. Kjo është veçanërisht e përshtatshme në situata ku efekti i kanabinoidëve të tjerë është më pak i rëndësishëm, siç janë çrregullimet mendore
 • CBD + CBDa; kjo variant përmban një sasi të shtuar të CBDa, e cila është e njohur për efektin shtesë anti-inflamator. Ky variant është veçanërisht i përshtatshëm për kontrollin e inflamacioneve dhe dhimbjeve (kronike)

CBD-Waaier

Efekti medicinal

Pronat medicinale të CBD njihen nga gjithnjë e më shumë hulumtues dhe përdorues. CBD jo vetëm lufton ankesat e caktuara, por gjithashtu ndihmon në parandalimin e tyre.

Për shkak se CBD nuk është regjistruar si një ilaç, ajo duhet të konsiderohet si një shtesë ushqyese.

Vetitë dhe efektet e mëposhtme të CBD përmenden në disa studime:

 • ka veti për vrasjen e qelizave tumorale
 • posedon vetitë anti-inflamatore
 • ka pronat analgjezike
 • zvogëlon simptomat (kronike) të lodhjes
 • zvogëlon dhimbjet nervore, muskulore dhe të përbashkët (përdhes, reumatizëm etj)
 • zvogëlon pagjumësinë
 • redukton çrregullimet e ankthit
 • zvogëlon migrenën
 • ul shprehjet në Autism, ADD dhe ADHD
 • zvogëlon depresionin
 • zvogëlon të përzier dhe të vjella
 • zvogëlon barrën e astmës
 • zvogëlon numrin dhe seriozitetin e konfiskimeve epileptike
 • psikozë vermindert
 • redukton spazmet e ngarkesës
 • ngadalëson sëmundjet neurodegjenerative (Alzheimer, MS, Parkinson etj)

Në përgjithësi, këshillohen këto pikat e forta:

 • Si një shtojcë parandaluese dhe me ankesa të lehta: deri në 5%
 • Për ankesat mesatare: 5 deri 10%
 • Për ankesa të rënda: 10% e më shumë

 

Përdorimi i naftës CBD

CBD në parim mund të përdoret nga të gjithë, por shtatzënia ose ushqyerja me gji nuk rekomandohet.

Kjo për shkak se vështirë se çdo hulumtim është kryer në efektet dhe sigurinë në këto situata.

Rezultatet optimale arrihen duke kombinuar përdorimin e CBD me një mënyrë jetese të shëndetshme, siç janë ushqimi i mirë dhe stërvitja e mjaftueshme.

Edhe pse nuk ekziston rreziku i mbidozimit, këshillohet të mos përdoret më shumë se shuma maksimale e rekomanduar.

 

Naftës CBD

Përdorimi dhe administrimi i naftës CBD

Gjithmonë shkundni shishe për përdorim.

Pastaj lëshoni vaj nën gjuhën tuaj duke përdorur pipetin e shishes.

Është e dobishme për ta bërë këtë përpara një pasqyre, sepse atëherë mund të shihni se sa pika merren.

Ju gjithashtu mund të pikoj atë në një lugë çaji dhe pastaj e vendosni nën gjuhën.

Mbani vajin nën gjuhën për të paktën 1 ose 2 minuta, në mënyrë që substancat aktive të absorbohen në qarkullimin e gjakut.

Doza ideale ndryshon për person dhe për kushte, por një pikënisje e mirë është të marrësh 2 deri 3 pika dy herë në ditë.

Një shishe me 10ml është e mirë për më shumë se 200 pika, kështu që me 4 pika në ditë është e mjaftueshme për pothuajse 2 muaj.

Megjithëse CBD bëhet aktiv pas 10 deri në 15 minuta, mund të duhen disa ditë para se të vërehet reduktimi i simptomave.

Përsëri, kjo është shumë e varur nga personi dhe gjendja.

Nëse nuk e vëreni ndonjë efekt brenda pak ditësh, ju mund të rrisni dozën me 1 ose 2 pika.

Nëse është e nevojshme, pas një kohe mund të konsideroni një version më të fortë. Prandaj është gjithmonë një çështje për të gjetur se cila është doza dhe forca juaj ideale.

Përdoreni vajin CBD në temperaturën e dhomës dhe ruani në një vend të errët.

Shumë njerëz e mbajnë atë në frigorifer, por kjo e bën atë të lumpy dhe ju duhet së pari të presë derisa ajo është në temperaturën e dhomës.

Shkundni para përdorimit.

Shënim: shishet pipet ndonjëherë mund të rrjedhin.

Shpesh shkaku është se ka vaj mbi dhe rreth qafës së shishes. Mbajeni gjithmonë të thatë dhe të pastër.

Shtrëngoni kapakun fort pas përdorimit. Gjithashtu lëkundje pak anash në vend të lart e poshtë mund të ndihmojë.

== >> Kliko këtu për çmimet e naftës CBD

 

kapsula

Merrni një kapsulë me ujë të mjaftueshëm. Mos përtypni. 
== >> Kliko këtu për çmimet e CBD Capsules

 

Ngjit CBD

Spërkoni sasinë e dëshiruar me shiringën e dozimit në gisht ose në një lugë çaji.

Filloni me një sasi aq të madhe sa një kokërr orizi.

Nëse dëshironi, mund të rrisni dozën pas disa ditësh.

Pastaj vendosni CBD nën gjuhën tuaj dhe prisni derisa të zgjidhet. 
== >> Kliko këtu për çmimet e CBD Paste

 

Pomadë CBD

Lyejeni vajin, balsamin ose kremën në pjesët e trupit të dëshiruar ose sipërfaqet e lëkurës dhe lejo të tërhiqet. 
== >> Kliko këtu për çmimet e CMD Krem

 

Përvojat e CBD të naftës të përdoruesve

Shikoni këto video për naftën CBD.

dhe përdoruesit flasin për përvojat e tyre në praktikë.

 

Efektet anësore të naftës CBD

Uji i CBD në përgjithësi tolerohet mirë dhe nuk ka efekte anësore.

Kujdes! Përdorimi i naftës CBD nuk rekomandohet në gratë shtatzëna.

 

CBD-Olie-Kopen-MediWietOlieKopen.nl

Udhëzues për blerjen e naftës CBD

Dyqani lehtë online nga karrigia juaj e hidhur.

Pothuajse të gjitha produktet CBD janë dorëzuar në një paketë letre të posaçme, kështu që nuk duhet të qëndroni në shtëpi për të marrë paketën.


MH-BioShop-juaj-Reliable-CBD-Oil-Store

MHBioShop.com

MH Bio Shop është një ekip i vogël specialistësh ku mund të shkoni për markat më të njohura dhe të besuara të produkteve të naftës CBD.

Ata furnizojnë produktet e naftës CBD në Holandë dhe Belgjikë.

Rendit tani CBD Oil në MHBioShop.com >>


 

CBD Plein

CBD Plein.nl  përbëhet nga një ekip i vogël holandez i entuziastëve të CBD që filloi në korrik 2016 me ofrimin e produkteve CBD cilësore.

Kjo është me të vërtetë një dyqan në internet për dhe nga përdoruesit e CBD.

Ne tashmë kemi qenë në gjendje të ndihmojmë shumë konsumatorë të kënaqur dhe ne jemi mjaft krenarë për kritikat e mëdha në WebwinkelKeur.

Sepse ne e vlerësojmë shumë besimin që klientët tanë vendosin tek ne, ne kemi ngritur një program që u ofron klientëve të regjistruar një zbritje tërheqëse për çdo porosi.

Dyqani i  uebit  përmban një shumëllojshmëri produktesh, të tilla si vaji i kanabisit, vaji CBD, makarona, kapsula, vaj, krem, sapun, balsam, çaj dhe madje edhe çamçakëz për CBD, të cilat ne besojmë se ofrojnë çmimin më të mirë të cilësisë.

CBD Plein.nl  jep markave të njohura dhe të besueshme  direkt nga magazina me transport të lirë,  siç janë Jacob Hooy, MediWiet Foundation, MediHemp, CannabiGold, Endoca, Phyto Plus etj.

==> Kliko këtu dhe porositni lehtë online në CBDPlein.nl

 

 

 

Oil CBD dhe medikamente

CBD dhe Mjekësia

Ne po bëhemi gjithnjë e më të njohur me mënyrën se si vepron CBD, por ne dimë shumë pak për ndërveprimin midis CBD dhe ilaçeve.

Në  mediwietsite.nl  , megjithatë, u shfaq një artikull shumë interesant, në të cilin tregohet se në cilat ilaçe ju duhet të jeni të kujdesshëm me përdorimin e njëkohshëm të CBD.

Më poshtë mund të lexoni artikullin përkatës.

Trajtimi i sëmundjeve të caktuara me CBD është një fenomen relativisht i ri.

Ka ende shumë për të zbuluar në lidhje me efektin e bimëve në trup dhe si mund të reagojë ndaj ilaçeve të tjera.

Për fat të mirë, ne kemi biokimist Steven Cassini për të ndriçuar dritën e tij këtu dhe na e bëjnë të qartë se si të merren me CBD kur përdorin medikamente të caktuara.

Përpunimi i ilaçeve

Para se një substancë e drogës ose substanca natyrale zhduket nga trupi, shpesh duhet të metabolizohet së pari.

Metabolizmi i drogës bëhet në dy faza: në fazën I, reagimi, ilaçi bëhet polar (i tretshëm në ujë) nga oksidimi, reduktimi ose hidroliza.

Dhe në fazën II ilaçi është i konjuguar, për shembull me acetilim ose metilim.

Kjo rrit solubilitetin e ujit dhe polaritetin e ilaçit dhe lehtë mund të excreted nëpërmjet veshkave ose biliare.

Metabolizmi i barnave kryesisht ndodh në mëlçi, por gjithashtu mund të përfshihen edhe organe të tjera si lëkura, traktati gastrointestinal, mushkëritë, truri dhe veshkat.

Sistemi i citokromit P450

Sistemi enzimatik i citokromit P450 (i shkurtuar si CYP, P450 ose CYP450) është një koleksion i 57 enzimave.

Nga këto, 15 janë të rëndësishme në ndarjen e substancave të ndryshme (të huaja) të tilla si ilaçet dhe toksinat, por edhe në substanca natyrore si THC dhe kanabinoidë të tjerë.

Këto enzime nuk janë vetëm të rëndësishme në metabolizmin e ilaçeve, substancave natyrore dhe substancave të tjera të huaja.

Por gjithashtu luajnë një rol në proceset fiziologjike të tilla si oksidimi i acideve yndyrore.

Disa substanca natyrale mund të pengojnë aktivitetin e një enzimi të CYP, duke rritur nivelet e plazmës së barnave – ose substancave të tjera natyrore që metabolizohen nëpërmjet këtij enzimi.

Kapaciteti i sistemit enzimë P450 ndryshon për person.

Kjo do të thotë se jo të gjithë përgjigjen në të njëjtën dozë të një droge ose substanca natyrale.

Shkalla me të cilën një drogë ose substancë natyrale excreted nga trupi përcakton koncentrimin e serumit që ndodh në trup, e cila nga ana e tij mund të ndikojë në efekt.

CBD mund të pengojë degradimin e ilaçeve

CBD mund të pengojë enzimat P450 përgjegjës për ndarjen e barnave të caktuara.

Duke penguar këto enzime, ilaçet janë më pak të thyera dhe mund të rrisin përqendrimin e barit në gjak.

Kjo mund të jetë një avantazh nën rrethana të kontrolluara, sepse atëherë do të duhet më pak për të njëjtën veprimtari.

Megjithatë, në kushte të pakontrolluara mund të jetë e rrezikshme, sepse mund të shkaktojë përqendrimin e barit në gjak, duke rritur kështu mundësinë e efekteve anësore serioze.

CBD forcon ose dobëson efektin e THC

Prandaj, CBD mund të rrisë efektin e barnave të caktuara.

Kur merret CBD përpara marrjes së THC, CBD gjithashtu forcon efektet e THC.

THC është thyer nga i njëjti grup i enzimeve P450 dhe CBD prandaj pengon degradimin e THC.

Megjithatë, nëse CBD merret të paktën një orë pas pranimit të THC, CBD zvogëlon efektin psikoaktiv të THC, sepse CBD pastaj ka një efekt anti-psikotik.

CBD dhe kimioterapia

Shumica e citostatikëve (chemo) gjithashtu ndahen nga i njëjti grup enzima P450.

Meqë dozat fatale dhe terapeutike janë shumë afër njëri-tjetrit në citostatikë të caktuar, nuk është e këshillueshme që të merrni doza të larta të CBD gjatë kimioterapisë, sepse përqendrimi i agjentëve citostatik në gjak mund të jetë rrezikshmërisht i lartë.

Myrcene

Myrcene terpene është gjithashtu një frenues i fortë i enzimeve të grupit P450. Disa përdorues të kanabisit rekreative konsumojnë një mango për pirjen e duhanit të kanabisit.

Fruta përmban një përqendrim relativisht të lartë të Myrcene. Për shkak se Myrcene pengon selektivisht P450, ajo siguron që ajo të rrit efektin e THC.

CBD dhe medikamentet

Përveç listës më poshtë, ka shumë ilaçe të tjera që ndahen nga sistemi enzimatik P450.

Kur përdorni ilaçe të tilla, është gjithmonë e mençur të pyetet mjeku i mjekut nëse ilaçi që po përdorni po ndryshon ose ndahet nga enzimat e grupit P450.

Lista e barnave që ndërveprojnë me CBD:

 • Antiepileptics
 • Ilaqet kundër depresionit
 • Bllokuesit e Beta
 • antipsikotikët
 • benzodiazepine
 • statin
 • Thinners gjakut
 • steroid
 • NSAID (p.sh. ibuprofen, diclofenak dhe naproxen)
 • antibiotikët

Nëse është kështu, është e këshillueshme që të përdorni shtojcave CBD me kujdes (sidomos në doza të larta) dhe të zvogëloni dozën e ilaçit – në konsultim me mjekun – nëse është e nevojshme.

Përfitimet e CBD dhe THC

Përfitimet shëndetësore Molekulat e kanabinoideve
Stresi, Gjumi dhe Moodi CBD CBDa CBC CBG CBN THC THCa THCv
Total 29 3 9 13 6 25 9 4
Ndihmon me një ndjenjë nervoze v v
Siguron balancuar në situatat e stresit v v v
Ndihmon me trazirat e brendshme v v v v
Me ndjenja të shqetësuara v v v v v
Qetësues natyral v v
Për një gjumë të mirë dhe një gjumë të shëndetshëm të natës v v v v
Për një gjendje të mirë mendore v v
Mirë për sistemin nervor v v v v v v
Funksioni psikologjik dhe sistemi nervor CBD CBDa CBC CBG CBN THC THCa THCv
Për elasticitet shpirtëror v v v v
Ndihma nervore me trazirat e brendshme v v
Të favorshme për një ekuilibër të mirë mendor v v v v
Për funksionin normal të muskujve v v
Ushqim dhe tretje CBD CBDa CBC CBG CBN THC THCa THCv
Mirë për tretje të shëndetshme v v v v
Rregullimi i zorrëve v v
Në mungesë të oreksit v
Redukton dëshirën në ushqim v
Mirë për balancën midis baktereve të dobishme dhe të pafavorshme në zorrët v v v v v v v
Antioxidant (për të mbrojtur kundër radikalëve të lirë) v v
Promovon një lëvizje të zorrëve natyrale v v
Rrit rezistencën ndaj baktereve dhe kërpudhave të dëmshme v v
Mirë kundër çrregullimeve të zorrëve v v v
Përshtatje specifike dhe përfitime të tjera CBD CBDa CBC CBG CBN THC THCa THCv
Ndihmon në mbajtjen e nivelit të sheqerit në gjak normal v v
Mbështet kapacitetin ripërtëritës të lëkurës v
Për një formim të mirë kockash (ndihmon në rritjen e kockave) v v v v v
Mirë për tensionin e gjakut v v
Për një transport efikas të oksigjenit v
Me duart dhe këmbët e ftohta v v
Për një funksion të mirë të stomakut v v v v
Ndihmon me ndryshimin e gjendjeve gjatë ciklit menstrual v v
Mbron nga simptomat e plakjes v v v v v

 


CBD Oil Blej Holanda  | Blerja e naftës CBD në Belgjikë