Is Shell zwaar ondergewaardeerd?! | Waarde van en aandeel bepalen#3 met de strategie van Peter Lynch


Veilig beginnen met beleggen met weinig geld?

Begin met beleggen met bux!

Bux is een betrouwbare Nederlandse Beleggingsapp.

Handelen via Bux, een ‘casual trading app’, is overzichtelijk gehouden en kan in eerste instantie met nepgeld, funBux.

Binnen een paar minuten stap je in één van de aandelen die bux aanbiedt – A-merken als Amazon, Apple en Adidas, naast KLM, KPN en andere AEX-fondsen – maar ook in olie, goud en een paar valuta kan worden belegd.

Zodra je de smaak te pakken hebt, open je een rekening bij Bux en handel je vanaf 35 cent per transactie, volgens bux de laagste transactiekosten in Nederland.

Begin nu met beleggen via Bux >


Hoe winst te maken met beleggen:
Leer de winstgevende strategie van een ervaren belegger

Harm van Wijk

Harm van Wijk is de oprichter en hoofd-beleggingsexpert van Beleggen.com.

Hij heeft de afgelopen 32 jaar niks anders gedaan dan particulieren ondersteunen met beleggen in aandelen en opties.

Als grensverleggende beleggingsexpert is hij bekend van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en optredens bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2, RTL Business Class, Beleggersfair en ga zo maar door…

Ook is hij in de afgelopen jaren adviseur geweest voor SNS Bank, Binck Bank, ING, Citibank, Lynx, De Financiële Telegraaf en ABN Amro Turbo’s.

Het resultaat hiervan was dat duizenden (beginnende) particuliere beleggers uit Nederland en België naar hem toekwamen voor advies en hem letterlijk alles vertelden over hun verlangens, wensen, uitdagingen en valkuilen.

En nu leert hij particuliere beleggers hoe ze dit kunnen gebruiken om succesvol te beleggen voor hun pensioen, hypotheek en (klein) kinderen via deze gratis training.

==>>Schrijf je nu in voor de gratis training Succesvol beleggen

harm-van-wijk-training-beleggen

Volg de gratis beleggers training door Harm van Wijk

Wat leer je?

3 stappen om te beleggen als beginner met een mooi rendement en te voorkomen dat u dure beginnersfouten maakt

​De #1 beleggingsstrategie voor 2020 om succesvol te investeren voor uw pensioen, hypotheek, (klein) kinderen en andere doelen.

Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer…

​Ook is er een Q&A waarin hij je persoonlijke vragen beantwoord

Bekijk de training >

 


 
In deze video ga ik de strategie van Peter Lynch demonstreren. Ik ga als voorbeeld Shell gebruiken en de resultaten waren BIZAR!

Waarde van een aandeel bepalen:

Vergeet niet te liken en je te abonneren!

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur en ik raad iedereen aan om zelf onderzoek te doen voordat je een aandeel koopt!

Muziek: Endless Summer by extenz
Bron:
licentie: /

8 ReactiesReageer!

  • Duidelijke video. Misschien een idee om de termen die je gebruikt, zoals P/E ratio en EPS verwachte groei een keer uit te leggen in een video, voor de beginnende kijkers

  • +16.3% eps growth / jaar forecast, is echt insane. Denk dat je blij mag zijn als shell over 10 jaar nog zelfde market cap heeft als vandaag. Heb zelf 3% van me vermogen in shell, (kost prijs 10.8 € / share) verkoop het ergens zodra olie rebound naar de ~80 dollar / barrel. De reden dat shell zo hard gedaald is niet zo zeer de olie prijs maar meer het afnemen van het vertrouwen van langetermijn investerings fonsen dat olie over 10 jaar nog wel nodig zal zijn. Kan best zijn dat alle "ratio's " aangeven dat het een buy is, maar in praktijk is er niemand van de grote boys die een long term bet durft te doen. (omdat de kansen op een positieve return gewoon te slecht zijn). Heb op 17€ 50% van me shares verkocht. Gezien shell overvalued is met de huidige olie prijs, verwacht ik dat er nog wel een buy zal komen in de 13€ range. Kelly criterion is eigelijk intrestanter omdat je gokt op de kans van een positieve return over x tijd van het bedrijf waarin je investeerd.

  • In dit geval zou je toch aandelen kopen van Shell? Aangezien het flink ondergewaardeerd is en het imago en historie. Daarnaast goede content en inhoudelijk sterk!

  • Hmm de vraag is alleen hoe betrouwbaar zijn de cijfers van de 'verwachte groei'. Zowel van de verwachte dividentrendement en winst per aandeel. Hoe bepalen ze die cijfers? Kunnen bedrijven die cijfers manipuleren om hun aandelen aantrekkelijk te maken?

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *