Schaalmodel van molen ‘De Huisman’

 

download bouwtekeningen - werktekeningen - klustekeningen

 • 10.000 bouwtekeningen en Werktekeningen
  .
 • Stapsgewijze Instructies
  .
 • Doe-Het-Zelf Gidsen
  .
 • Gedetailleerde Uitleg
  .
 • Ook geschikt voor Beginners!

==>Download bouwtekeningen hier


 
Schaalmodel van mosterdmolen ‘De Huisman’ in de uitvoering met de lage schuur (van voor de restauratie) voor bij de modelspoorbaan schaal 1:87.
Basis voor dit model is een bouwhandleiding voor een houten model. Deze handleiding heb ik ooit gevonden op de braderie in Wormerveer. Zelf bouw ik dit model niet van hout maar van styreen, met als klein voordeel dat ik dan al platen met plankenstructuur kan gebruiken.
In 2015 was ik begonnen met de bouw van het model met het bouwplan als handleiding. De muren en het dak van de schuur had ik toen zo goed als klaar (geen foto’s van). Waarna het model in een doos verdween. Dit jaar kwam ik het model tegen en besloot verder te gaan met de bouw.
De bouwtekening was helaas niet op alle punten geheel correct. Bij een paar punten kwam ik hier pas later achter en heb concessies moeten doen om niet de gehele schuur opnieuw te moeten gaan bouwen. Op andere punten ben ik expres van de handleiding afgeweken om net wat meer details in het model te verwerken. De handleiding/bouwtekening heb ik later alleen nog gebruikt om de globale afmetingen correct te hebben en houden. Er zijn verschillende foto’s van het origineel te vinden welke in verschillende tijden genomen zijn, hierdoor is kan je makkelijk in de verleiding komen om een wijziging toe te voegen welke de molen in net een andere tijdsperiode plaatst waardoor ook alle kleuren weer anders zouden moeten zijn.
De molen is voorzien van verlichting en aandrijving van de wieken. Opschriften op de baard zijn met de hand geschilderd. De overige borden en opschriften zijn zelf gemaakte decals.

Eerste deel laat de molen zien zoals deze is geworden.
01:10 Making-of foto’s

2 ReactiesReageer!

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *