Sparen of beleggen?


Veilig beginnen met beleggen met weinig geld?

Begin met beleggen met bux!

Bux is een betrouwbare Nederlandse Beleggingsapp.

Handelen via Bux, een ‘casual trading app’, is overzichtelijk gehouden en kan in eerste instantie met nepgeld, funBux.

Binnen een paar minuten stap je in één van de aandelen die bux aanbiedt – A-merken als Amazon, Apple en Adidas, naast KLM, KPN en andere AEX-fondsen – maar ook in olie, goud en een paar valuta kan worden belegd.

Zodra je de smaak te pakken hebt, open je een rekening bij Bux en handel je vanaf 35 cent per transactie, volgens bux de laagste transactiekosten in Nederland.

Begin nu met beleggen via Bux >


Hoe winst te maken met beleggen:
Leer de winstgevende strategie van een ervaren belegger

Harm van Wijk

Harm van Wijk is de oprichter en hoofd-beleggingsexpert van Beleggen.com.

Hij heeft de afgelopen 32 jaar niks anders gedaan dan particulieren ondersteunen met beleggen in aandelen en opties.

Als grensverleggende beleggingsexpert is hij bekend van zijn boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en optredens bij Eenvandaag, BNR nieuwsradio, Radio 1, Radio 2, RTL Business Class, Beleggersfair en ga zo maar door…

Ook is hij in de afgelopen jaren adviseur geweest voor SNS Bank, Binck Bank, ING, Citibank, Lynx, De Financiële Telegraaf en ABN Amro Turbo’s.

Het resultaat hiervan was dat duizenden (beginnende) particuliere beleggers uit Nederland en België naar hem toekwamen voor advies en hem letterlijk alles vertelden over hun verlangens, wensen, uitdagingen en valkuilen.

En nu leert hij particuliere beleggers hoe ze dit kunnen gebruiken om succesvol te beleggen voor hun pensioen, hypotheek en (klein) kinderen via deze gratis training.

==>>Schrijf je nu in voor de gratis training Succesvol beleggen

harm-van-wijk-training-beleggen

Volg de gratis beleggers training door Harm van Wijk

Wat leer je?

3 stappen om te beleggen als beginner met een mooi rendement en te voorkomen dat u dure beginnersfouten maakt

​De #1 beleggingsstrategie voor 2020 om succesvol te investeren voor uw pensioen, hypotheek, (klein) kinderen en andere doelen.

Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer…

​Ook is er een Q&A waarin hij je persoonlijke vragen beantwoord

Bekijk de training >

 


 
Sparen of beleggen?
Door de zeer lage spaarrente zoeken steeds meer mensen naar alternatieven voor sparen. beleggen kan daarvoor een goede optie zijn. Of beleggen ook iets voor jou is, hangt af van je persoonlijke en financiële situatie. In deze video leggen we daarom alle voor- en nadelen van sparen en beleggen uit.

Laten we beginnen met de voordelen van sparen.
Sparen geeft weinig risico. Ook garandeert de overheid €100.000 aan iedere spaarder mocht de bank waar je spaart failliet gaan. Je loopt dus een zeer kleine kans om je inleg te verliezen.
Ook geeft sparen zekerheid en is het transparant. Je spaargeld fluctueert niet in waarde en kent geen tussentijdse schommelingen. Daarnaast kun je altijd precies zien hoeveel spaargeld je hebt en hoeveel rente je ontvangt.
Ook is je spaargeld vrij opneembaar. Bij een gewone spaarrekening kun je je geld altijd opnemen.
Als laatste brengt sparen weinig kosten met zich mee. Het openen van een spaarrekening en het beheer ervan zijn bijna altijd gratis.

Sparen kent ook nadelen.
Het levert vrijwel geen rendement op. De huidige spaarrente is bijna 0%. Daardoor levert sparen weinig tot niets op.
Door de inflatie wordt je spaargeld zelfs minder waard. De inflatie ligt meestal rond de 2%. Met de lage spaarrente kun je de inflatie niet compenseren, waardoor je spaargeld in waarde afneemt. Betaal je ook nog eens vermogensbelasting, dan is dit effect nog groter.
Ondanks dat het saldo op je spaarrekening dus gelijk blijft, neemt de koopkracht ervan steeds verder af en wordt je spaargeld alsmaar minder waard.

We kijken nu naar de voordelen van beleggen.
Het grootste voordeel van beleggen is het hoge verwachte rendement in vergelijking met sparen. Vooral op lange termijn kun je met beleggen een hoger rendement verwachten dan met sparen.
Bij beleggen profiteer je van het rendement-op-rendement effect. Dit treedt op wanneer je je behaalde rendement opnieuw belegt. Je behaalt dan rendement over je rendement. Zo groeit je vermogen exponentieel.
Als laatste zit je ook bij beleggen nergens aan vast. In de meeste gevallen kun je je beleggingen altijd makkelijk en snel verkopen wanneer je dat zou willen. Natuurlijk is het verstandig om een lange termijn aan te houden, maar in geval van nood kun je altijd bij je vermogen.

beleggen kent ook een belangrijk nadeel. En dat is dat je met beleggen natuurlijk risico’s loopt. beleggen zonder risico bestaat niet. Er is altijd een kans dat de waarde van je beleggingen schommelt en je kunt je inleg verliezen. Je weet nooit zeker hoeveel rendement je zal behalen.

De waarde van je beleggingen kan fluctueren.
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Meer weten? Ga naar www.axento.nl

Deze video is gemaakt door Axento vermogensbeheer en is een marketingcommunicatie-uitgave. De in deze publicatie aangeboden informatie is bedoeld als informatie in algemene zin en mag nadrukkelijk niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling, beleggingsadvies, aanbieding of uitnodiging tot het aankopen of verkopen van financiële instrumenten of het afnemen van een beleggingsdienst. Voor de juistheid en de volledigheid van de informatie in deze publicatie kunnen wij niet instaan.

Elke belegging in financiële instrumenten brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U kunt uw inleg verliezen.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *