Weinig zelfvertrouwen? 2 TopTips

2 bewezen manieren om eindelijk eens te werken aan je zelfvertrouwen, onzekerheid en zelfbeeld.

 

Herken je dit?

Bijna iedereen heeft hier wel last van. Een laag zelfbeeld, zoveel mogelijk anderen pleasen om maar aardig gevonden te worden of er bij te horen.

Je hecht erg veel waarde aan de mening van anderen, wat anderen over jou zeggen en je vult uiteraard zelf het plaatje altijd in voordat je iemand gesproken of gezien hebt.

Wat zal hij of zij zeggen of wat zal hij of zij wel niet van me denken?

De meeste mensen zijn helemaal niet met JOU bezig. Ze zijn vooral bezig met zichzelf. Er wordt wel wat af geroddeld soms (zouden ze over mij roddelen?) maar als dat gebeurd is gaat het leven toch vooral over zichzelf.

Zeker als je een gezin hebt, alleenstaande moeder of vader bent heb je het al druk genoeg de schoteltjes allemaal draaiende te houden, maar dat geldt ook voor de ander!

Toch blijf je zitten met dat knagende zelfbeeld. Je bent heel druk, maar vooral met het pleasen van de ander in plaats van je zelf.

Je weet dit ook wel, maar het is een soort vicieuze cirkel waar je maar niet uit komt. Herkenbaar?

Dit komt omdat ik het zelf ook heb gehad. Ik was altijd maar bezig met anderen het naar de zin maken. Voor anderen zorgen. Voor iedereen zorgen behalve mezelf. Hiermee bouw je natuurlijk veel stress mee op, want je wil eigenlijk meer voor jezelf.

Ik heb het niet eens over je werk. Of je nu eigen baas bent of voor een baas werkt, ook hier ben je vaak je klanten, je baas en je collega’s aan het pleasen.

Gelukkig ben je er bewust van, en het lezen van dit artikel is al een stapje vooruit.

Misschien wil je eindelijk eens voor jezelf beginnen of je inkomen met internet verdienen.

 

Tip 1: Déze Coach!

Het beste zou zijn om een coach te hebben die je daar persoonlijk bij helpt. Anne Slegtenhorst van MissCoaching.nl heeft mij daarbij enorm geholpen. Ze gaat nogal diep in jou graven en poeren om de “ellende” naar boven te krijgen, en daar natuurlijk vervolgens wat mee te doen.

Ze is zelf alleenstaande moeder en heeft het nodige meegemaakt en coacht zowel vanuit haar professionele opleiding als haar ervaring.

Afstand een probleem?
Nee hoor!
Het maakt niet uit waar je woont, ze coacht namelijk op de meest moderne manieren, dus ook via Skype!

Zelfvertrouwen Assertiviteit Zelfbeeld Coaching MissCoaching.nl

Zelfvertrouwen Assertiviteit Zelfbeeld Coaching MissCoaching.nl

Je moet jezelf gaan verantwoorden, maar door haar een beetje strenge,  maar wel zeer liefdevolle en meelevende manier is zij de rots in jouw branding waar je stiekem al die jaren op gehoopt had.

Waardevolle adviezen staan voor je klaar hoe om te gaan met kinderen, je ex, financiën, zoals waar je recht op hebt en hoe je extra inkomen kunt vergaren.

Ze geeft regelmatig webinars, workshops en ze heeft ook gratis digitaal materiaal voor je beschikbaar waar je direct mee aan de slag kan.

Wacht niet langer… bekijk haar website en neem contact met haar op! >

 

Tip 2: Zelf Gericht Aan De Slag!

Wil je het liever zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook!

In dit geval adviseer ik je de eCursus “Blijvend Zelfvertrouwen” van Frank de Moei van Capedium Training & Coaching.

Het is een prima eCursus voor een prijs waar je het eigenlijk niet voor hoeft te laten en je kunt er NU al mee beginnen.

eCursus Blijvend Zelfvertrouwen - Zelfbeeld - Assertiviteitstraining

eCursus Blijvend Zelfvertrouwen – Zelfbeeld – Assertiviteitstraining

Lees hier meer over deze cursus >

 

Conclusie

Doe eindelijk iets met je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Zet kleine stapjes. Neem een coach of ga zelf aan de slag. Als je niets doet dan weet je zeker dat er niets zal veranderen!

Vragen of commentaar? Ik hoor ze graag! Plaats ze hieronder.

 

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *